Alachi Hotel

Detaylı Alaçatı Gezi Rehberi

Alaçatı’da Ne Yapılır? Alaçatı Gezi Planı Yapacaklar Buraya!

Alaçatı otelleri, yazın kendini hissettirmeye başladığı andan itibaren yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrar. İzmir’in en gözde tatil mekanlarından biri olan Alaçatı, Çeşme’nin yerlileri tarafından da çok sık ziyaret edilir. Alaçatı gezi rehberi, bölgeye ilk kez geleceklerin daha planlı bir gezi yapması için önemlidir. Özellikle de Alaçatı tatiliniz için sınırlı bir zamanınız varsa ve hem dinlenmek hem gezmek hem eğlenmek hem de denize girmek istiyorsanız Alaçatı gezi rehberi oluşturmaya ihtiyacınız var demektir. Öncelikle şunu söyleyelim ki burası yaz tatili için gerçekten muhteşem bir yer. Dolayısıyla gezecek, görecek çok yeriniz var. Ege mutfağının yemeklerinden bahsetmeyelim bile…

[widget-130]

Alaçatı Gezi Planı Nasıl Yapılır?

Alaçatı gezi rehberi oluştururken kaç günlük bir tatil planlıyorsanız ona göre aktivitelerinizi bölmenizi tavsiye ederiz. Örneğin, Alaçatı otelleri için 3 günlük rezervasyon yaptırdıysanız ilk günü gezilecek tarihi yerlere, 2. günü en popüler plajlara ve son günü de hediyelik dükkanlarına ve fotoğraf çekilecek yerlere ayırabilirsiniz. Tabii konaklamanız daha uzun süreliyse, daha geniş zamanınız varsa rahat rahat Alaçatı gezinizi tamamlayabilirsiniz çünkü Alaçatı çok büyük bir yer değil. Şimdi Alaçatı gezilecek yerlerden başlayarak Alaçatı gezi rehberi listemizi birlikte oluşturalım.

Alaçatı Gezilecek Yerler

Alaçatı gezi rehberi ilk adımında bölgenin kültürel ve tarihi dokusunu taşıyan mekanlar bulunuyor. Alaçatı’da gezilecek yerler, gezginlerin ve fotoğraf çekmeyi sevenlerin keyif aldığı lokasyonlar diyebiliriz.

Alaçatı Yel Değirmenleri: Alaçatı gezi rehberi yapılır da Yel Değirmenleri’ne yer verilmez mi? Elbette Alaçatı gezilecek yerleri, bölgenin simgesi haline gelmiş Yel Değirmenleri ile açıyoruz. Eğer Alaçatı’da fotoğraf çekilecek yerler neresi diye merak ediyorsanız sizlere buranın, Instagram’da paylaşmalık harika storyler çıkaracak bir manzaraya sahip olduğunun garantisini verebiliriz.

Alaçatı Pazarı: Alaçatı gezi rehberi ve Alaçatı’da gezilecek yerlerin ikinci adımında cumartesi günleri kurulan el işi ürünlerin, sabunların, taze ve organik sebze meyvelerin, baharatların satıldığı Alaçatı pazarı var. Eğer Alaçatı geziniz cumartesi gününe denk geliyorsa bu renkli pazarı mutlaka ziyaret etmelisiniz. Et yemeklerine lezzet katan dağlardan toplanan mis gibi kekiklerden almayı ihmal etmeyin!

Çeşme Kalesi ve Müzesi: Alaçatı’da gezilecek yerler ve Alaçatı gezi rehberinin bir sonraki adımında muhteşem manzarası ile herkesi kendine hayran bırakan Çeşme Kalesi var. Müze gezmeyi sevenler, Çeşme Müzesi’ne mutlaka uğramalı, burada Tunç Çağı’na ait çanak çömlekler, Helenistik dönemden kalma heykeller, kandiller, Osmanlı-Rus Savaşı’ndan kalan kılıçlar ve haritalar bulabilirsiniz.

Alaçatı Marina: Alaçatı gezi rehberi olmazsa olmazlarından biri de Alaçatı Marina. Özellikle akşamları, denize yansıyan ışıkların oluşturduğu muhteşem görüntü mutlaka fotoğraflanmalı. Çeşme’nin o berrak denizini arkanıza alıp harika kareler yakalamak için Alaçatı gezilecek yerler listenize marinayı da eklemeyi unutmayın.

Alaçatı Pazaryeri Camii: Alaçatı gezi rehberi ve Alaçatı gezilecek yerler listesinde mutlaka bulunması gereken mekanlardan biri de Pazaryeri Camii. Burası ilk başlardan kilise olarak kullanılıp daha sonra camiiye dönüştürülen, freskleri ve mimarisiyle dikkat çeken Osmanlı Dönemi’ne ait bir yapı. Ulaşımı oldukça kolay.

Oasis Aquapark: Çocuklu bir Alaçatı tatili planlıyorsanız Alaçatı gezi rehberi listenize burayı eklemenizi tavsiye ederiz. Dalga havuzları, su kaydıraklarıyla çocukların doyasıya eğlendiği bu parkta yeme-içme mekanları da bulunuyor.

Alaçatı Çarşısı: Alaçatı gezilecek sokaklar arayanlar, çarşıdaki butikleri, antikacıları, tarihi taş evleri gezip Alaçatı’nın en önemli turistik bölgesini keşfedebilir. Arnavut kaldırımlı dar Alaçatı sokaklar, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrar. Alaçatı çarşısında çeşit çeşit otlar, sebze meyveler ve hediyelikler bulabilirsiniz.

Aya Haralambos Kilisesi: 1830'larda inşa edilen ve Alaçatı'nın önemli tarihi yapılarından biri olan Aya Haralambos Kilisesi, Alaçatı gezi rehberi listenizde mutlaka bulunmalı. Yunan Ortodoks Kilisesi olarak hizmet vermiş bu kilise, günümüzde kültürel etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Alaçatı’da fotoğraf çekilecek yerlerden birisi de burası.

Tanay Tabiat Parkı: Alaçatı gezilecek sokaklar, çarşılar tamam ama hani buranın doğal güzellikleri, dediğinizi duyar gibiyiz. Tanay Tabiat Parkı, Alaçatı’da gezilecek yerlerden bir diğeridir. Piknik, doğa yürüyüşü ve kamp için idealdir. Çeşitli bitki türleri ve hayvanlar bulunduğundan çocuklarla birlikte gidilebilecek Alaçatı lokasyonlarındandır.

Alaçatı Antikacılar Çarşısı: Alaçatı’da gezilecek yerlerden bir diğeri de gezginlerin Alaçatı gezi rehberi ilk sıralarında yer alan antikacılar. Burada ev eşyalarından paralara, koleksiyon parçalarından tablolara kadar pek çok antika eşya bulabilir, Alaçatı’nın tarihine dair bilgiler edinebilirsiniz. Eğer nostaljiyi seviyor ve Alaçatı’da fotoğraf çekilecek yerler arıyorsanız sizlere burayı tavsiye edebiliriz.

Germiyan Köyü: Alaçatı gezilecek sokaklarda bir de Alaçatı’ya 15 km mesafede yer alan Germiyan Köyü’nin dillere destan güzellikteki sokakları bulunuyor. Eğer araçla geldiyseniz ve buraya kolay ulaşım sağlayabilecekseniz Germiyan Köyü’nü mutlaka Alaçatı gezi rehberi listenize ekleyin. Geleneksel Türk köy yaşamının bir örneğini göreceğiniz bu bölgedeki sanat eserleri de hayranlık uyandıracak cinsten.

Alaçatı’da Yemek Yenecek Yerler

Alaçatı gezi rehberimizin ilk aşamasını, Alaçatı gezilecek yerleri tamamladık. Şimdi sırada Ege Bölgesi’ne has lezzetler tadabileceğiniz Alaçatı restoranları ve meyhaneleri var. Kahvaltı dahil Alaçatı otellerive pansiyonlarında konaklıyorsanız akşam yemeği için sizlere harika mekanlar önerebiliriz. Eğer sadece oda Alaçatı otelleri tercih ettiyseniz de organik kahvaltılar için Alaçatı mekan tavsiyesi sunabiliriz.

Kapari Bahçe: Alaçatı’da yemek yenecek yerlerden ilki, Kapari Bahçe. Burası güzel dekorasyonlu, hoş atmosferli Alaçatı meyhaneleriarasında yer alıyor. Eğer rakı-balık keyfi yapmayı düşünüyorsanız Alaçatı gezi rehberinizin bir durağı da Kapari Bahçe olabilir. Açık havada samimi sohbetler ve mis gibi bir levrek için idealdir.

Fava: Yeni nesil meyhaneler Alaçatı genelinde çok fazla mevcut. Fava da onlardan biri. Şık ve rahat ortamlı Fava’yı da Alaçatı’da yemek yenecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. Sevgiliniz veya eşinizle romantik bir yemek için de burası doğru bir seçenek olabilir.

Asma Yaprağı: Taze ve doğal ürünlerle hazırladığı mezeleri ile ünlü olan Asma Yaprağı için Alaçatı gezi rehberinizde bir yer açın… Geleneksel meyhane kültürünün önemli bir destinasyonu olan Asma Yaprağı’nda sevdiklerinizle bir kadeh tokuşturmadan eve dönmemenizi tavsiye ederiz…

Köşe Kahve: Alaçatı gezilecek sokakları tamamladınız, şimdi sırada şöyle bir yorgunluk kahvesi içmek var. Alaçatı gezi rehberinize ekleyebileceğiniz bu mekanda isterseniz güzel bir kahve içebilir isterseniz de güne enerjik bir şekilde başlamanızı sağlayacak harika bir kahvaltı edebilirsiniz.

Amavi Restoran: Alaçatı gezi rehberinde Alaçatı’da yemek yenecek yerler listesine bir de Amavi Restoran’ı eklemelisiniz. Burada Akdeniz mutfağının en güzel mezeleri ile deniz mahsulleri mükemmel bir kombin oluşturuyor. Ortam gerçekten çok şık ve kaliteli. İsterseniz aileniz isterseniz de özel misafirlerinizle burada güzel bir akşam yemeği organize edebilirsiniz.

Alaçatı Tatlıcısı İmren: Alaçatı’da yemek yenecek yerlerden bahsedip de şöyle damakları tatlandıracak bir tatlıya yer vermemek olmaz. Alaçatı gezi rehberinizde hem sevdiklerinize hediye almak hem de güzel bir lezzet tatmak için buraya yer verebilirsiniz. Damla sakızlı lokumlar favorimiz. :)

[widget-131]

Alaçatı Kaç Günde Gezilir?

Alaçatı gezi rehberi bu şekilde… Alaçatı kaç günde gezilir sorusunun yanıtı ise tamamen size bağlı. Yürümeyi seviyorsanız, bir yaz tatilinden beklentiniz denize girmekten çok yeni yerler keşfetmekse 3-4 günlük bir programla Alaçatı’yı gezebilirsiniz. Ancak günde birkaç saatinizi Alaçatı gezi rehberindeki mekanlara ayıracaksanız, kalan zamanınızı Alaçatı otel, Alaçatı beach veya Alaçatı alışveriş mekanlarında geçirecekseniz minimum 5-6 günlük bir program yapmanız daha iyi olabilir.

Tatilciler, “Alaçatı yürüyerek gezilir mi, araçla gitmek şart mı?” diye de merak eder. Yürümeyi seviyorsanız Alaçatı’yı yürüyerek de gezebilirsiniz. Eğer yürümeyi sevmiyorsanız Alaçatı merkez otelleri tercih ederek Alaçatı’da gezilecek yerlere yürüme mesafesinde olabilirsiniz. Alaçatı’ya uçakla geldiyseniz araç kiralama, bisiklet kiralama, minibüs ve taksi gibi imkanlardan da faydalanabilirsiniz. İzmir kısa mesafe taksi ücreti 90 TL, açılış ise 20 TL.

Yorum Yap

Rezervasyon
Rezervasyon +90 (530) 452 90 51